piektdiena, 2012. gada 30. novembris

Subaru AWD tests - video

Izdomāju ielikt kādu video ar AWD sistēmas testu. Zinu, jau zinu, ka nebūs apskatītas visas markas (awd vs quattro vs 4matic vs xdrive vs ...), bet vismaz kaut kas būs apskatīts.
Pasvaigs video braukšanu stāvā kalnā, kur ir iekļauta arī apstāšanās uzbraukšanas vidū:


8 komentāri:

Anonīms teica...

Šodien savam SUBARU LEGACY B13 izgāju tehnisko skati. Apskates talonā aizrādījumu nebija. Viss OK! Kaut gan savādāk nevarēja būt - tik daudz piķa esmu ielicis, ka šausmas metās! Pēdējā remontā mainīja sajūga izspiedēja gultni. Likās, ka tas čirkst. Taču pēc maiņas čirkstoņa saglabājās. Pētīju - it kā no mašīnas vidus, apakšas. Taču neko nevarēju atrast. Meistars teica, ka sajūga kurvis labs, un kad mainījis zobeni un vilcis vaļā skriemeli, tad divmastu spararats arī atmeties normāli. Tā kā vajadzētu visam būt labi. Par izbrīnu sev dabūju mainīt arī priekšējos šarnīrus. Meistars teica, ka tiem vītne noļurbāta, nevarot vairs pievilkt. Kāpēc, tā arī nesapratu, taču nomainīja. Iskatījās vēl orģināli. Pie viena mainīja arī izpūtēja vidus savienojumu. Tas jau bija sapuvis un laida garām. Tā kā remontiņš arī ne mazais. Vēl jātiek galā ar aizmugurējo durvju centrālo atslēgu un radio tumsonību. Pēc kopējo naudas ieguldījuma apmēra nav jāga pārdot, jāurb pašam! Bija doma ar piemaksu apmainīt pret Outback taču apzinoties, ka atkal sāksies- diski, kluči, eļļas, siksnas, amīši, riepas, jauksana, smērēšana un vēl sazin kas, nevelk galīgi un maiņu. Tomēr second hand relatīvi jaunie auto ir lielākoties nodzīti vai ar kādu problēmu. Un ja vēl pierēķina to paredzēto darba resursu, kas vēl atlicis, metas sevis žēl! Bet jaunu subaru legacy/outback nevelk pirkt. Ceņņiks debešķīgs.

LSlackware teica...

Jauna outback cena ir kārtīga, tas gan fakts. Man jau tas pats, esmu tik daudz darba un līdzekļu ielicis iekšā, ka laikam braukāšu vēl ilgi ar šo auto.
Man līdz skatei vēl laiciņš ir, gandrīz pusgads. Līdz tam paredzētie remonti arī nav īsti mazie:
- zobsiksna + ruļļi + ūdenssūknis;
- stūres reika (vēl jāpārbauda pie meistara)
- aizmugures vāka rokturis (varbūt uz vasaru atstāšu). Rokturis nenāk atpakaļ, liekas, ka tas pats, kas ar durvīm - jāņem ārā rokturis un jāeļļo...

Anonīms teica...

Ja saki, ka piespiežot bremžu pedāli graboņa pazūd, izskatās pēc bremžu suporta vadulām. Man arī bija līdzīgs gājiens, uzliku jaunu vienu vadulu un viss OK. Parasti vadula izdauza ovālu vadulas eju pakavā un pats bremžu suports grab braucot. Jāpārurb vadulas eja un jāuztaisa jauna vadula, tad būs miers. Aizmugurējā roktura problēma ir bezgalīga- eļļo cik gribi, iesprūdīs tā pat. Es pat pievilku atsperi, kas atstum rokturi atpakal, pārliekot augšējo atsperes galu ārpus turētāja priekšā, ievīlējot gropīti. Tagad vismaz adekvāti iet atpakaļ. Roktura korpuss gan norūsējis pamatīgi. Tur gandrīz neko darīt... Konstrukcija "paganaja".

LSlackware teica...

Jā, par vadulām jau man tieši šodien arī teica. Bet nu to aizdzīšu pie sava meistara, lai paskatās, ko lai dara lietas labā.
Tie rokturi tiešām sāk palikt vairāk kā kaitinoši. Tiesa gan, es vēl bagāžnieka rokturi neesmu tīrījis, bet aizdoma, ka tiešām, tas var nebūt ilgs risinājums.
Man pašam visvairāk nepatīk priekšējo bremžu virzuļu problēma. Es jau esmu nomainījis 2 komplektus. Katrs komplekts iet aptuveni 2 gadus. Vai tad tiešām nevarēja kaut kā sataisīt, lai tur nenāk tās drazas iekšā?
Nākamos pasūtīšu lai izvirpo no nerūsējošā tērauda. Tagad, kad braukšu pie meistara skatīties vadulas, teikšu, lai uzmet aci uz virzuļiem arīdzan.

Anonīms teica...

Jā, neko darīt, autobūves principi lēnām ir pārplūduši lētuma un nepārdomātu konstrukciju ceļā.Es agrāk teicu, ka mans darba kolēgis nomainīja VW caravella T4 uz jaunu Renault trafic. Nu jau nobraukts ap 40 000 un jau sākas... Nenesn mainīja rokas bremzes troses, jo bija ... ar akmeņiem nodauzīts apvalks vienā pusē .... ! Tas izrādās tikai plika plastmasas trubiņa, kas piestiprināta ar plastmamsas savilcējiem pie virsbūves! Cena- kā augstākās kvalitātes tērauda izstrādājumam! Mainīja pakaļējos bremžu diskus, jo smiltis salien starp bremžu kluci un disku un disks kirdik.... Diska aizsardzības nekādas. Un tie nav garantijas gadījumi. Maksā pats. Jā, viņš brauc arī pa grants ceļiem... Servismeņi atbild- paša vaina! Patstāvīgi viņš uzmeistaroja bremžu un diska aizsargus. Un ar to vēl nebeidzās! Neticēju, kad viņš man rādīja uz mašīnas uzmontātās orģinālās vasaras riepas - praktiski jau nodilušas- kādi 3,4 mm palikuši! Un, tas pa 25 000 km! Es viņam jautāju, nu Tu gan esi maucis, viņš man, - tā kā Tu nezinātu, kā es braucu! Nekas ārkārtējs, jā atri, taču ne kā sportists! Tas nabaga trafiks nav domāts Latvijas ceļu realitātei! Tā pat kā subaru bremzes un durvju rokturi...

Anonīms teica...

Nu, atkal jaunumi. Pēc sajūga izspiedēja gulņa maiņas sanāca šaize- sāka tecēt vienas pusas blīvslēgs. Pie tam pamatīgi. Braucu vēlreiz uz servisu. Viss pārsteidzošakais - blīvslēgs interneta veiklaos tikai orģināls un cenā virs 6 lati, nemaz nerunājot par dīleru cenu... Piegāde minimums nedēla... Burvīga tirgotāju un japānīšu attieksme!!! Atkal ņēmu talkā "PSRS zināšanas". Meistars palīdzēja un blīvslēgu atrada gultņu veikalā no lata septiņdesmit... un uzreiz.... Neņēmām lētāko, taču dārgākais arī ap 4 lati un ir dabūjams uzreiz! Būtībā - parasts motora blīvslēgs. Ātrumkaste tika sataisīta un iestājās miers! Tieši tagad ir īstais brīdis baudīt Subaru priekšrocības! Tā kā "jāurb"! Lai Jums bagāti Ziemssvētki un veiksmīgs Jaunais gads!

Anonīms teica...

Sveiki!
Rakstu atka par ienākušajiem jaunumiem. Manam Subam nestabili sāka strādāt brīvgaita uz gāzes. Uzdodot gāzi arī aizrijās... Pie tam vēl iedegās check engine... Neko darīt, ņēmu talkā laptopu un testa "šņori" ELM 327 un sāku testēt OBD kļudas. Bikiņ nočakarējos, jo ELM tomēr ir labāk piemērots XP, draiveru, COM portu čakars citām OS tomēr liekāks. Taču izdevās testeri palaist gan nolasīt kļūdu, gan nodzēst. Kļuda P0203. (Darbības pārtraukumi 2 cilindrā). Ķēros klāt, jo par laimi, 2 cilindrs viegli pieejams. Liels bija pārsteigums, ka svečvada "pīpīte" nonāca nost pavisam viegli... Sapratu, ka tā nav īsti uz sveces... Uzspiedu pamatīgāk un viss OK! Nolecis nost, vai nav bijis labi uzsprausts! Pie viena nodomāju, ka jānomaina gāzes filtrs, kas stāv pirms gāzes smidzinātājiem. Kopš iekārtas uzlikšanas tas nav mainīts. Pēdējā reizē, kad biju pie Uģa uz pārbaudi rudenī, viņš teica, ka filtrs ir labs... Filtrs BRC ar maināmo elementu. Nu ko, citiem mācībai - maināmā elementa cena pie gāzinieka Uģa 15 lati, SIA Autonamam 10,40 lati, Ebay. de, ja sūta 5 gabalus 4.35 lati ar visu atsūtīšanu... Domā, kā gribi, nekas cits neatlika, kā pasūtīt no ebay.de. Gribu iepirkt arī priekš BRC seqental 24 testa vadu. Dziļāk papētot sistēmu, nekas ģeniāls tur nav. Ebay testa kabeli var iepirkt apmēram pa 25 lati. Netā arī ir pamācības par testa darbību un parametriem. Bikiņ jāsasmeļas pieredze no gāziniekiem un pats vari lēnām visu izpētīt...Nu, nav tur nekas ģeniāls! Aprēķins pavisam vienkāršs: izmaksās - ceļa izmaksas līdz Uģim, maksa tam par pakalpojumu minimums 20 lati pa reizi. Testeris 25 lati. Nu, gandrīz vienādi... ! Kā Jums iet ar gāzes iekārtu? Vai viss ir "bumbās"? Teikt, ka man gāzes iekārta iet ideāli būtu stiprs pārspīlējums. Manuprāt, ja tehniski viss labi, regulācija tomēr katram auto modelim jāpiemēro. Nevis "default" vai "auto" un čau! Otram kolēgim, kam arī ir legacy un gāzes iekārta kaut kur "voncī" gāze. It kā no motortelpas, taču neko nevar atrast.Uz aprēķiniem par patēriņu man sanāk nedaudz zem 5 latiem uz simtu par visu- gāze, benzīns, pilināmā eļļa.

LSlackware teica...

Ja par gāzes iekāŗtu, tad es nemaz vēl neesmu apkopies kops iekārtas uzlikšanas. Man ik pa laikam izmet kļūdu par lambda zondi, un otrs ir tas, ka līdzko ir pārslēdzies uz gāzi, ir kāds gabaliņš jāpabrauc ar apmēram 60 - 70 km/h, ja vairāk, tad auto sāk raustīties. Pabrauc kādu gabaliņu uz 60, un pēc tam var arī spiest grīdā :)
Par grīdā spiešanu - kaut kur jau biju rakstījis, ka ap 170 auto sāk neiet. Tā arī vēl tagad ir. Ko tur slēpt, reizēm, ejot garām garākai kolonnai, es arī uzspiežu. Uz benzīna līdz un virs 170 cēla ļoti labi, bet uz gāzes ceļ apmēram līdz 160, 170 jau sāk auto pietrūkt jaudas. Nezinu, kādu dienu saņemšos, un uzrakstīšu ko jaunu gan par gāzes iekārtu, gan par citām, interesantām, likstām.
Arī no Jūsu komentāriem saknibināšu kādu rakstiņu ;) Vienkārši, es ar to apartamentu remontu jau esmu sirmos matos iedzīvojies - tad tas, tad atkal šis. NU ko tur daudz stāstīt, tas ir jāizjūt pašam uz savas ādas...