pirmdiena, 2009. gada 20. jūlijs

Outback: bremžu kluču un bremžu virzuļu maiņa

Nu tad drusciņ par remontiem.

Sāka čīkstēt priekšējās bremzes. Aizbraucu pie viena sava veca čoma uz servisu, un norāvām priekšējos ratus nost, lai var apskatīt kur un kas tieši čīkst.
Kā jau bija sagaidāms, iemesls - bremžu kluči. Izrādās, ka tiem nāk tādas kā dzelzs plāksnītes, sava veida indikators. Kad bremzes jau ir kārtīgi padilušas, tad dzelzs maliņa sāk strīķēties gar bremžu disku, tādējādi radot gana iespaidīgu skaņu.



Pie reizes teicu lai uzmet aci uz bremžu suportiem. Izrādījās, ka bija arī vienā pusē saplīsušas blīvītes tiem 2 virzulīšiem kas spiež bremžu kluci. Noņemot abus virzulīšus, secinājām, ka abiem ir "spēles beigas". Aprūsējuši, noslīpēt arī vairs nevar. Pareizāk sakot - noslīpējot, palika tādas kā iedobes, kas varēja novest pie tā, ka uzliekot jaunus bremžu klučus, sāktu spiest bremžu eļļu ārā. Čoms ieeļļoja ar kaut kādu speciālu bremžu smēri, saskrūvēja atpakaļ un teica ka jāmeklē vien ir jauni :(
Padomājot kur vislabāk pasūtīt, un balstoties uz iepriekšējā autiņa pasūtījumu pieredzes, nolēmu pasūtījumu veikt iekš dts.lv.

Cenas:
1) Priekšējie bremžu kluči ~ 48 LVL;
2) Bremžu virzulīši 25.- gabalā (t.s. par tiem vien bija jāmaksā 50 LVL), jāpiezīmē vēl tas, ka es viņus ņēmu ar ilgāko piegādi. Ja būtu ņēmis ar parasto piegādi, tad tas izmaksātu ~ 39.- LVL par vienu virzulīti...
3) Blīvju komplekts šiem virzulīšiem: 20.- (ar ātrāko piegādi 26.-).
Jāpiezīmē ka blīvju komplekts ir uzreiz abām pusēm, tā kā nu man vēl viena puse ir palikusi rezervē...

Nu pie reizes vēl pasūtīju gan salona filtru, gan arī motora gaisa filtru.

Darbs - diezgan pailgs čakars. Ar visām tīrīšanām, eļļošanām, pie reizes otru pusi arī noslīpēja un saeļļoja, uz darbu aizgāja ap 3 stundām. Nu bet - tieši tajā dienā bija LV hokeja izlases spēle (tv protams garažā), tā kā liekas ka varēja ielikties arī 2 stundās.
Darba cena - 25.-

Rezumē: Samērā padārgs prieks. Bremžu virzulīši maksā tikpat cik bremžu kluči. Bet nu tagad varu braukt ar mierīgu sirdsapziņu ;)

P.s. Neesmu interesējies par šāda komplekta cenu iekš partner motors vai japāņu auto centrs, bet nedomāju ka viņi man piedāvātu labāku cenu. Kapēc tieši DTS? Tapēc, ka savulaik meklējot automāta eļļas filtru (šim pašam autiņam), redzēju partner motors servisa izmaksu lapu. Tur bija norādīta šī filtra cena 50 LVL.
Gross auto piedāvāja neoriģinālo pa ~ 35.-, bet es paņēmu oriģinālo no dts par ~ 27.-... Kā arī vecajam legacy biju ņēmis tur motora temperatūras devēju, tas arī bija kaut kas ~ 18.-...

Un nē, šis nav reklāmraksts, man par to (diemžēl) nemaksā. Vienkārši, pasēžot LV forumos ir radies iespaids, ka te vispār neviens par velti tev nepalīdzēs. Pat par sūda kļūdas nolasīšanu + dzēšanu prasa ~ 10 LVL. Lai gan reāli tas notiek tikai pievienojot kabelīti un nospiežot vienu pogu lasīšanai, un pēc tam otru pogu dzēšanai :) Nu un tad jau atliek vien meklēt caur internetu iespējamo vaininieku... Ja kādam rakstelis palīdzēs, būšu iepriecināts :)

Nav komentāru: