trešdiena, 2009. gada 22. jūlijs

Outback stabilizatora atsaites un bukses

Skatē pateice ka esot jāmaina aizmugurē "saldaķiki". Skate gan tika izieta ar atzīmi "1" par šiem pašiem "zaldātiņiem".
Gana ilgi mēģināju noskaidrot īsto nosaukumu pirms pasūtīšanas, izrādās - stabilizatora atsaites. Pasūtīju šoreiz ne caur dts, bet gan caur tonze.lv.



Cenas atsaitēm un buksēm:

priekša:
bukses: 4.2 x 2 = 8.40
atsaites: 7.5 x 2 = 15

aizmugure:
bukses: 5.5 x 2 = 10.10
atsaites: 9.5 x 2 = 19

Biju pirms tam interesējies vēl kaut kādā veikalā par tām aizmugures atsaitēm, tur bija 10.- par vienu, un esot uz vietas. Tā kā pieņemu ka par šīm atsaitēm cena ir visur +/- vienāda.

Darbs: Neuzskatīju ka ir vajadzība pēc kaut kāda spec. servisa, tapēc braucu pie tā paša čoma kas man mainīja bremzes. Darbs ar pļāpāšanu kopā aizņēma 2 h. Bet nu bija tā, ka nevarēja vienu pusi atskrūvēt, tad nu šis tur ņēmās ar fleksi.

Kapēc arī priekšā mainīju? Pirms pasūtīšanas man vajadzēja mainīt eļļu autiņam. To nu gan es veicu pats. Pie reizes, pakustinot stūres "reiku", varēja dzirdēt klakšķus. Izskatījās ka tā varētu būt priekšējās atsaites vaina. Tad nu aizlaidu pie tā paša čoma, lai ar gudrāku ģīmi paskatās, izrādījās ka jā - priekšas atsaites arī jāmaina + reikai vēl bija drusku brīvgaita buksēs, tamdēļ tika nolemts mainīt arī bukses.


Rezumē: Braukšana ir jūtami klusāka. Pirms tam bija tā, ka braucot pa bedrainu ceļu ik pa reizei varēja dzirdēt kādu minimālu klakšķi kaut kur priekšā. Izteiktāk tad, kad brauciens sanāca pa granteni, un uz pagriezieniem.

Darba izmaksas: 15.-

Nav komentāru: