otrdiena, 2010. gada 7. septembris

Subaru Outback 04 - 06 plusi un mīnusi

Tātad ir jau pietiekami ilgs laiks pagājis kopš esmu šāda spēkrata īpašnieks. Apskatīšu tā plusus un mīnusus no sava skatpunkta:

PLUSI:
1 - Pilnpiedziņa - viennozīmīgi lielākais šā verķa pluss. Citu autiņu (vw, audi, bmw, skoda, volvo, etc.) gadījumā, jums būs jāpiemaksā par pilnpiedziņu, bet šeit - tas nāk pat vislētākajās komplektācijās.
2 - Elektriskās fīčas - logi, spoguļu un vējstikla slotiņu apsilde. Apsildāmie krēsli, un gan jau vēl kaut kādas elektriskās fīčas kas nāk visās komplektācijās.
3 - Patēriņš - man vidēji visu laiku sanāk patēriņs 8-9 litri. Ziemā 10-12 (atkarībā no sildīšanas ilguma). Uzskatu, ka priekš benzīna motora (2.5) un patstāvīgās pilnpiedziņas šis ir ļoti labs rādījums. Zemākais patēriņs ir bijis braucot uz Roju (visu laiku trase), tad bija ap 7.5 litriem. Jāpiebilst ka es nebraucu uz 80-90 visu laiku, bet visu laiku 90-110...
4 - Izskats - personīgi man ļoti patīk kā izskatās konkrētais modelis. Protams vēl nākamais ir ok, bet 2010 gada modelis - nu atvainojiet - šis galīgi nav manā gaumē...

MĪNUSI:
1 - Paskaļš salons;
2 - Priekšējais kapots verās vaļā vēl arhaiskā veidā, nav ar amortizatoriem paceļams (Krievijā ir arī pieejami sava veida pārbūves komplekti);
3 - Par izdegušām spuldzītēm tevi informēs tikai paša acis, nevis kāda lampiņa panelī kā ir citos autiņos (volvo, saab, etc);
4 - Pagrūta spuldzīšu nomainīšana - vienai pusei pat lai nomainītu gabarīta spuldzi, ir jāņem ārā aķis;
5 - Vismaz manējam ir tā, kad pēc aķa noņemšanas / maiņas bagāžnieku var attaisīt tikai pēc laika. Acīmredzot ir nepieciešams kāds laiks lai centrālā atslēga sāktu strādāt uz visu salonu, nevis tikai uz durvīm. Parasti pēc kādas stundas vai divām, arī bagāžnieks atslēdzas.
6 - Jāuzmanās ar servisiem. Daudzās vietās iebraucot noskaidrot / pārbaudīt kādu lietu, tev mēģinās piestāstīt pilnas ausis par nepieciešamajiem remontiem, no kuriem lielākā daļa būs lieki. Var pārbaudīt servisu kompetenci :) Es remontējos tikai pie pazīstamiem čomiem, daļas pasūtu pats, un remonta laikā vēl ar servisa speciālistu parasti paķeru pa kādam alam, tā teikt, lai arī pats redzētu kā kas mainās.
7 - Nav priekšēju lampu apmazgāšanas funkcija. Izbraucot pa meža ceļu, vai arī ziemā, to gan vajadzētu ik pa laikam... Šī fīča ir pieejama 06-09 gada modeļu rindai.
8 - Daļu pieejamība. Nav jau tā, ka nevar neko dabūt. Viss ir pieejams, un ja pasūti iepriekš, tad arī par salīdzinoši normālām cenām. Problēmas ir tad, kad kaut vajag uzreiz un tagad, tad gan var nākties pārbaudīt maciņa izturību pret saplakšanu.
9 - Automātiskā pārnesumkārba - reizēm strādā ar aizturi.

Kopsummā - esmu apmierināts. Reizēm tracina tas, ka nevar kaut ko uzreiz dabūt, bet kopumā ir ok #:>)

Ja nu kādam ir kaut kas piebilstams, tad laipni lūgts komentāros

Nav komentāru: