piektdiena, 2011. gada 22. jūlijs

Rezerves daļu pasūtīšana

Iedvesma ņemta no pbs.lv bloga, kurā autors stāsta par savu pieredzi ar autospares.lv.

Tad nu pastāstīšu arīdzan par savu pieredzi detaļu pasūtīšanā.
Tātad, kas mums ir vajadzīgs?

1) Detaļas numurs (part number). To varam uzzināt dažādi. Ir dažādi saiti - tādi, kuros mums pēc auto VIN numura ievadīšanas parādīs autiņa komplektāciju. Ir arī tādi, kur pašiem ir jāievada auto izlaiduma gads, motora jauda, utt. Šāda veida katalogu varam redzēt saitā eparts.lv.
Protams, ka varam ņemt talkā nopietnākas datorprogrammas - priekš subaru autiņiem programma saucas - Subaru Fast. Programmu jau jūs atradīsiet paši, bet nu īsti viņa neatšķirās no augstāk minētā saita, kur meklēšana norit pēc auto VIN numura


2) Detaļas numurs ir atrasts - mēģinam uzzināt cenu uz doto brīdi.
Es parasti izmantoju 2 interneta auto daļu veikalus - www.dts.lv un www.eparts.lv, reizēm arī apskatos www.autospares.lv (parasti gan šo atmetu, jo cena atšķirās no iepriekš minētajiem veikaliem). Atveram saiti un ierakstam mūsu detaļas numuru. Salīdzinam cenas un piegādes ātrumus. Ja viss apmierina - taisam pasūtījumu. Ir vēl viena bodīte - www.handler.lv, bet tur es ieskatos ļoti reti, jo visām daļām ir bijusi paaugsta cena salīdzinot ar dts vai eparts.

3) Pasūtījums - abos veikaliņos tas ir vienāds. Pasūti (ievieto grozā) savas detaļas un gaidi epastā rēķinu. Samaksājam caur internetbanku rēķinu un gaidam apstiprinājumu par samaksātu rēķinu. Parasti apstiprinājums ir nāakamajā dienā. Var gadīties arī, ka no firmas tiek saņemts zvans, lai precizētu kādas detaļas, vai arī piedāvātu savādāku detaļu.
Pēc visu sīkumu noskaidrošanas tad arī gaidam noteikto laiku. Parasti tas ir ap 2 nedēļām. Protams, ka piegāde var tikt veikta arī ātrāk, bet nu tas viss maksā dārgāk.

4) Piegāde:
www.eparts.lv piegāde ir par 3.- maksu Rīgas robežās. Paši viņi atrodas wess select (bmw salons) telpās;

www.dts.lv - par piegādi neko nemācēšu pateikt, jo viņu ofiss ir netālu no manas darba vietas - Vienības gatve 18.

Ko darīt ja detaļu vajag maksimāli ātri?
Par laimi man tas nav gadījies :) Bet nu ko - pāris, zināmākie veikali - ape motors (vienīgais, kuru esmu pats izmantojis), autofavorīts (ir dzirdēts ka esot subaru daļas), dīleri (daudz daļas uz vietas, bet cena var iedragāt maciņa biezumu. Tiesa gan, nezinu kā tagad, bet pirms gadiem 5 man vajadzēja vecajam legacy wagon aizmugurējā loga tīrītāja mehānismu - respektīvi, visu to motoriņu ar asīti - cena pie partner motors bija 140 vai 170 LVL ar 14 dienu piegādi no Japānas. Tā arī man bija pēdējā saskarsme ar dīleriem.)

Nu un vēl pāris veikalu, kuri ir pieminēti lv subaru forumā:

Megi M - atrodās uz Kalnciema ielas 39 un Krāsotāju 12
Atrodamas ejošākās detaļas par ļoti labām cenām tel: 2 9 5 4 5 5 3 1

Matīsa 101- JAPĀNAS AUTO DAĻAS Visādi štrunti, saļņiki, blīves,
filtri pa sakarīgām naudiņām un saprātīga kvalitāte.

radiatori ziepniekalna ielas 73 veikala T Nr 29480011

Ceru, ka rakstiņš noderēs

Nav komentāru: