ceturtdiena, 2011. gada 17. februāris

Ziema, aukstums, un nobloķētas durvis

Iepriekšējā ziemā autiņam bija nobirušas aizmugurējās kreisās durvis. Toreiz galā tiku jau siltākā laiciņa - par cik, nav tik svarīgas tās durvis - man jau pa tām iekšā nav jākāpj :)
Šoreiz atteica šofera durvis. Nevis pie tiem lielajiem mīnusiem, bet gan vienu dienu iepriekš. Noķīlējās durvis un viss - nevar atvērt... Ne no iekšas, ne no āras... Trakākās sajūtas ir piebraucot pie veikala vai benzīntanka - vienmēr jāatstāj padaudz brīva vieta pasažiera pusē. Un protams, vienmēr no apaviem netīrs ātrumkloķis un vēl drusku...
Par cik ārā aukstumiņš pamatīgs, nolēmu pats necīnīties - izdrukāju durvju apdares noņemšanas instrukciju, un aizbraucu pie čoma uz garāžu.



Čakars liels. Protams, ka pats grūtākais ir noņemt durvju apšuvumu pie aizvērtām durvīm. Par laimi, čoms ir savā mūžā saskāries ar lielu auto lērumu, tad nu idejas raisījās ātri. Tika atliekta uz malu apšuvuma augša, un tad pa diviem cīnījāmies tālāk. Apšuvums netika noņemts pilnīgi viss, palika priekšējā daļa (kur nāk skaļrunis), bet šis ar kaut kādu ķirurģisko instrumentu palīdzību kaut kā atvēra durvis, un tad arī noņēmām visu apšuvumu.

Tika izņemts ārā pilnīgi viss, kas saistās ar mehānisko daļu - durvju rokturis, mehānisms, un pat atslēga. Te ir jāuzmanās ar stikla regulējumiem - man tagad durvis ir jātaisa ar stingrāku cirtienu - cik sapratām, tad stikla slīpums minimāli izmainījās, un dēļ tā arī durvis neverās vairs tik viegli ciet. Bet nu ar to cīnīšos vasarā, laukos, pie aliņa ;)

Viss tika sasmērēts, saeļļots, un salikts atpakaļ.
Izmaksas - par cik, garāža tika aizņemta uz ~ 4 stundām, tad nu godīgi nolocīju 20 LVL - galu galā, ņemšanās nebija vienkārša.
Ja jau būtu vasara un silts, tad būtu pats ņēmies - var arī pats to visu izdarīt, bet nu ziemā - ja tev pašam nav garāžas (ļoti vēlams - apsildāmas), tad bez variantiem :(

Nu un vēl pie reizes, tika apskatīti pr. bremžu kluči - tiem nodilums esot tikai pusē, tā kā skaņas kas tur bija, ticamāk, ka nāca no kaut kādiem netīrumiem / mitrumiem.

Rezumē: Ja jūtat, ka durvju rokturītis negribīgi nāk atpakaļ savā vietā, vai arī, ceļot viņu, jūtat kādu pretestību, tad jau laikus vajag ieplānot šādu pasākumu. Protams, ka var arī nobraukt kādu laiku ar visu šo neērtību, bet jārēķinās, ka durvis var nobloķēties. Ideālā gadījumā, vasarā - ja ir kaut kādas neērtības ar durvju rokturi - ņemam apšuvumu nost, un skatamies, ko un kā varam sasmērēt.

Nav komentāru: