pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Pāris ieplānotie remontiņi

Nu ko, biju jau rakstījis, ka priekšējo bremžu virzulīši iet uz galu. Visu laiku bija doma pasūtīt caur bremzumeistars.lv, bet visu laiku kaut kas nojuka un atcēlās. Beigās domāju pasūtīt nākamajā mēnesī, pēc algas, bet - notika brīnums, un eparts sagādāja man pirms 3 mēnešiem pasūtītās lietas. Attiecīgi, nopirku virzuļus pie eparts. Cena par visiem 4 virzulīšiem ar atlaidi ~ 68.- LVL. Pie bremzumeistars.lv tas būtu izmaksājis 60 LVL.

 Labi, gumiju (vai kā viņas tur pareizi sauc) remkomplekts vienas puses priekšējiem virzulīšiem man bija palicis no iepriekšējās reizes remontiņa, otru pusi bija doma piemeklēt no esošajām (lietotajām) daļām. Par laimi, tā arī izdevās. Visi esošie bremžu virzuļi ir metami miskastē :( Norūsējuši diezgan iespaidīgi, gan no āras, gan no iekšpuses... P.s. manam meistaram nebija nekādas vēlmes mērīt virzuli (varbūt arī ka nemācēja), tā kā izmēri nebūs gan :(



 Vēl tā paša vakara remontiņi
 - atkal noķīlējās šofera durvis... , bet šoreiz durvis varēja atvērt no iekšpuses, iepriekšējā reizē tās nevarēja atvērt vispār.
Beigu beigās atradām arī vaininieku. Tas izrādījās pats durvju rokturis. Tas bija jāņem ārā un jāeļļo otra puse. Bija aprūsējis mehānisms, tāda kā šaibīte, un īsti tas vairs nestaigāja tā kā paredzēts.

Vēl, pie reizes, bija izdegusi spuldzīte vienam miglas lukturim. Es nezināju kā vispār viņu nomainīt, tad nu čomi palīdzēja :) Internetā pirms tam atradu pamācības iepriekšējam modelim, tam skrūvējas stikls nost no priekšpuses, tad nu - nedariet tā, 04-06 legacy / outback, šī skrūve regulē migliniekam staru... Kaut kas ir jāskrūvē mašīnas apakšā, jāņem nost nevis dzinēja panna, bet vairāk uz sānu, tā daļa. Nezinu kā nosaukt, varbūt paspārnis? Tālāk ir kaut kādīgi jāizmakarē spuldzīte - tur man arī palīdzēja viens džeks, bet nu pats var tikt galā.
Cerams, ka TA man neaizrādīs par nepareizu miglinieka staru. Kādu vakaru laikam jāpaspīdina uz sienas un jāpalūr, vai ir +/- vienādi, vai arī ir palicis stars zemāks / augstāks...


Cena par visu remontiņu 30 LVL. Laika ziņā ~ 4-5 stundas. Pats lielākais čakars ir ar virzuļu izspiešanu no suporta, un, attiecīgi, visu tīrīšanu, eļļošanu, utt.

P.p.s. Virzulīšu bildes arī drīz būs. Es vienmēr aizmirstu tos paņemt no bagāžnieka :)

Nav komentāru: